31 Ocak 2012 Salı

15 Aylık Nehirin Kelime Dağarcığı

Meme
Haydi
Anne
Baba
Dede
Babadi = Babane
Alo
Hala
Abici = Ablası ( Çok sevdiği zeynep ablasını hep çağırdığımız için)(Camdan bakıpda onu çağırıyor hep)
Emme= su
Mamma = yemek
Otüü= Otur
Döjü= Gözü
Ağcı= Ağzı
Arda ( Televizyonda dedesi maç seyrederken duyup söylemişti )
Baba gi = Baba gitti
Bebee Bebee Bebee = pepee ama kesinlikle tek başına söylemiyor hep üçlemeli olarak Pepe ağlıyor şarkısından dolayı
Bebee Aliyo= Pepe ağlıyor (yine şarkıdan) melodisiyle
Gak Gak Gak = Karga ve bilimum her tür kuş
Mee= İnek kuzu
sşşş = Yılan
Bıdı Bıdı = Banyo
Aaa bıdı dıdı Aaaaa bıdı bıdıı Aaa bıdı bıdı = bazen söyleniyo kendi kendine
Akka = Ayakkabı
pıtta = pasta
yort = yoğurt
kak = kalk
hapiş hapiş hapiş = uyku
butli butli = bitti
han han = tüm motorlu taşıtlar
cuvvvvv = uçak
tirtir = tırtıl
bey = ver

27 Ocak 2012 Cuma

İşte Nehirin Halasına İkinci Süprizi !!!

Halasıı hani sen Nehirin kolyesini çok beğenmiştin yaaa...



                        
 Bizde dedikki halasıyla aynı  kolyeleri olsun :
 Veeeee
İşte sonuç:



                         Kapalıçarşının belkide kalan son kalemkarlarının elinden çıkma...






23 Ocak 2012 Pazartesi

Halasııı Baak Nehirin Sana 1. Süprizi :) " Nişan Kurabiyelerin"

 Yani bir süpriz daha var  :)

İşte kurabiyelerin son hali , sen bu şeklini görmemiştin.. Bakalım beğenicekmisin?


Burdaki yaprakların yapımıda şeker hamurunu alırken tanıştığım Bergüzar hanım için... Yaprak kalıbı bulamamıştık istediğimiz boyutta ama ben kendimce en kısa yoldan şu şekilde hallettim.


11 Ocak 2012 Çarşamba

El yapımı oyuncak Merakı

Blog dünyasından okuya okuya heves ettim tatlı kızıma kendi el emeğimle oyuncak yapıyım diye. Sonra tamda ben bunu düşünürken karşıma bir tanıdığın kendi kızına yıllar önce yaptığı  bebek çıktı. Kızının  hala sakladığını görünce dahada çok yapmak istedim bende kendi kızıma . Ve  söz aldım bir gün buluşucaz ve ondan yardım alarak böyle bir bebek örücem . Ama şu anda kendi başıma yapabileceğim bir oyuncak buldum. Bakalım önce bunu bir deniycem. Nehir hanımcım umarım beğenirsiniz... Bakalım benimki nasıl olucak. Tabi önce teki kaybolmuş bir eldiven lazım :)



Kaynak:http://www.littlebitfunky.com/


8 Ocak 2012 Pazar

Nehirin İlk Cümlesi "Bebee Aliyo" yani (Pepee Ağlıyor)

  

   Nehirin doğumundan beri ona zarar vermemesi açısından hernekadar televizyona kilit vurmuş olsakta, Pepee'ye kayıtsız kalamayacağımız  belliydi.  Artık bizim evdede bir pepe fanatiği var. Televizyon kesmedi, Youtubedan da açıp seyrettirmeye başladık artık. Haliyle Nehirin ilk cümleside pepenin "Pepe ağlıyor" şarkısının etkisiyle gelmiş oldu.
   İlk kelimesi " memmee" olmuştu boğazına düşkün kızımın,  ikinci kelimemizde ilginç ama " haydi"  oldu.   Oda sanırım "haydi gidelim " şarkısını ona sürekli söylememiz ve şarkı söyleyen oyuncak köpeğinin etkisiyle oldu. "Anne" ve "Baba" bile bunlardan sonra gelmişti. Şimdilerde artık herşeyi yarım yamalak da olsa söylemeye çalışıyor ama  galiba şarkıyla türküyle öğrenecek afacan konuşmayı :)  

1 Ocak 2012 Pazar

Nehirin Yılbaşı Maceraları

 Ah bu annemler yokmu yaa!!! Yine son dakikada karar değiştirip Ankaraya gitmeye karar verdiler. Gitmeden bir gece önce annem Ankarada çok yakın bir arkadaşına  daha önce yapmaya söz verdiği kurabiyelerle gece yarısına kadar uğraştı.


 Anne ve babam işten gelince  Ananemlerle beraber yola çıktık. Yolda bir güzel uyudum da rahat ettim yoksa çok sıkılıyorum arabada, beni bağladıkları kemerlerden  hep kurtulmaya çalışıyorum. Zaten kollarımı çoğunlukla çıkarıyorum kemer  biraz bolsa , ama annem hemen görüp sıkıyor kemeri yine. Neyse annemle sohbet ettik, bana biraz masal filan anlattı derken geçti gitti yol ve Ankaraya geldik.





Ankarada bir günde o kadar çok yere gittikki kafam karıştı valla !!
  
Önce iki   büyük amcamlara gittik

















Sonra annemin arkadaşı geldi.


Annem Burcu teyzeyle çok yakın arkadaş olduğu için bende onun haftaya doğacak oğlu  Metenin ablası olucakmışım öyle söylediler bana :)

Sonra büyük teyzemin evine gittik. Yılbaşı yemeğimizi yedik. Annem bana güzel bir elbise giydirdi, kalabalığıda görünce iyice havaya girdim, müziğide duyunca oynadım durdum hele bir de alkışlar gelince iyice coştum :)



Bugün annem sabahtan beri elime küçük  hediye paketleri tutuşturup kuryelik yaptırdı bana. Ben pek vermek istemedim, paketleri çok parlaktı çünkü hep oynamak istedim paketlerle.. Bana gelenlerin paketleriyle oynadım ama sonunda.






 

İşte böyle deftercim , yorucu  ama eğlenceli bir gün oldu benim için o yüzden saatin 12 olmasını bekleyemedim ve 10 dan geriye sayma kısmınıda kaçırma pahasına erkenden uyudum. Yeni yıla uyuyarak girdim ama annemle babam yanıma gelip beni öpmüşler yeni yıla girerken. 

Ama sonrasınıda bir bilsen ne olduysa bana bir uyandım gecenin yarısında , gerisinide sonra anlatırım....