30 Aralık 2011 Cuma

Yılın ilk karı Nehire Düştü :)

 Nehir yılbaşı ruhunu yakalayabilmek için şööyle bir caddeye çıkıyimde ışıl ışıl göreyim demiş..
 Caddede yürürken bir yerde drumuşlar.
 Aaa birde bakmışki yukarıdan beyaz beyaz bir şeyler düşüyo..
 Işıl ışıl süslenmiş bir evin çatısından hemde ...
 İyice şaşırmış.
 Bir anda çoluk çocuk herkes etrafına toplanmış.
 Annesi elinde fotoğraf makinesi , annenannesi kamerayla onu çekip duruyolarmış.
 Nooluyo ya , nedir bu telaş diye düşünmüş.
 Ananem söylüyo iştee "Nehiiir karmı yağıyor kızım?" diyoo.
 Karmış bu ! Ama evin çatısından nasıl geliyo onu hala anlamadım.
 Yukarı bakmaktan boynum ağrıdı yinede çözmedim ...
  Bunu çözmek için heralde biraz daha büyümem gerekiyo diye geçirmiş aklından.


 
                                        



29 Aralık 2011 Perşembe

Artık GDO ile Savaşmanın Vaktidir !!!

    
   Biyogüvenlik kurulu genetiği değiştirilmiş 13 çeşit mısırın ülkeye girişine izin vermiş. Ve bu mısırlar hayvan yemi olarak kullanılacakmış.
       Hormonlu , yok efendim tarım ilaçlı derken kendimizi organik pazarlarda bulduk. Biraz içimiz rahatladı. Derken gene olmadı. Hazır yoğurt zaten tüketmiyoruz. Ama  marketten alıp yoğurt mayaladığımız  günlük süte ,  yumurtaya da  güvenemiycez. Çünkü sütün  gdolu yemle beslenen hayvanlardan elde edildiğine dair herhangi bir etiketleme zorunluluğu olmadığından onuda bilemiycez. Gerçi çok yetkili  makamlar var GDO zarar vermez diyen. Onlara inanıp içimizimi rahatlatsak :) Kızım naapsak   gidip köyemi yerleşsek, seni doğal yollardan beslemek için..Ama araştırmalara devam  (http://www.pi.web.tr/gdolu-yemler)  Unutmamak için Buuraya yazıyorum, süpermarketlerde karşılaştığım markaların tüketici hatlarını arayıp sorucam. Şimdilik bu kadarını yapabilirim.. Ama araştırmalar devam seni ne kadar koruyabilsem kar naapalım..

28 Aralık 2011 Çarşamba

Emektar Ağacımızı Sahibine Geri Gönderdik :(





Canım kızım  sen  daha doğmadan önce, biz böyle hazırlık telaşlarındayken,  servisten bir arkadaşım süpriz bir ağaç getirdi bana. Senin doğumunda dağıtacağımız hediyelikleri asmamız için. Daha önce onlarda bebeklerinin doğumunda kullanmışlar. Tam bir buçuk sene oldu , her tür etkinliğimizde  alladık, pulladık, kullandık ağacı . Ama artık geri verme zamanımız gelmişti. Bende ayşenur teyzene ağacını  tatlı bir teşekkür babında , tamda ağacın  sahibi Barbaros kardeşin doğum gününde, el emeği kurabiyelerimle birlikte geri verdim.




27 Aralık 2011 Salı

Yılbaşı Ruhuna Milli Piyango Bileti ile de girilebilirki !!


  
Uzun zamandır baktığım bloglar olsun , caddeler, avmler, sokaklar  olsun yılbaşı ruhunda tavan yapmış durumda.  Amma  velakin....

  Hiç öyle hediyeler alıp,  yok efendim hediyeleri kırmızı süslerle süslemek, yok yılbaşı sepetleri hazırlamak, yok ağaç süslemek, planlar yapmak, kurabiyeler yapmak gibi olaylarımız yok bu sene. Bir tek Ankaraya gitme ihtimalimiz vardı ondanda vazgeçtik.Yılbaşı ruhuna girememiştik pek. Ama oldu. Çok da güzel oldu :))
  
Arkadaşım Bilal'in "Nimet Ablaya gidiyorum, piyango bileti istermisin ?" demesiyle  başlayıp, Burçinden gaz almamla gelişerek,  "kızımın şansına" diye düşündüğüm ve sonuçta elime ulaşan üç adet Milli piyango biletimiz.
  
Pek piyango merakımız yoktur ailecek ama  babamda yılbaşlarında mutlaka hepimize piyango bileti alırdı. Bende geleneği bozmamış oldum böylece.

Bakalım  uğurlu kızımın şansına belkide birşeyler çıkar...

22 Aralık 2011 Perşembe

Nehirde Son Durumlar..

   Canım kızım ya hergün bizi şaşırtmayı , güldürmeyi nasılda beceriyorsun.. Dün akşam sana aldığım oyuncağa  " Aaa gidiyo" diye tepki verdin.. Yada bizmi öyle anladık :) .Babanla öyle bakakaldık birbirimize , ama o kadar komiktinki seni mıncıklamak için üstüne atladık resmen .. İki heceli kelimelere alışkınız artık, ama akşamları eve geldiğimde bırbır bırbır uzun uzun bişeyler anlatıyosun bana avuçlarını iki yana aça aça, derdini anlatacağın günler yakınmı acaba?? 

 Bu aralar birde kendi kendine yeme merakın varki oda bize gülecek, sevinecek çok malzeme veriyo.


Güzel Kızıma Geçmişte yaptığımız kurabiyeler...

Canım kızım anneannenle beraber doğum heyecanına dayanabilmek için kendimizi böyle kurabiyelere süslere püslere vermiştik.






:
 Her ne kadar bizim çevremizde daha önce  hiç  yapılmamış olsada , heves ettik diş buğdayınıda yaptık..



Doğumgününde de hediyelik olarak bu kurabiyeleri yaptık .Bu kurabiyenin fikir aşamasında yine Burçin teyzenin payı çok büyük..




20 Aralık 2011 Salı

Şeker Hamurundan Kolay Bebek Kurabiyesi Süsleme


Yavruağzı ve Mavi renkteki şeker hamurlarımızı açıyoruz.
İki hamurdanda çaybardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
Kestiğimiz yuvarlaklarıda bıçakla ikiye bölüyoruz. 


Kurabiyemizin yarısına yavruağzı yarımdaire hamuru, diğer yarısınada mavi yarımdaire hamuru yapıştırıyoruz.
Mavi şeker hamurundan ince bir kemer oluşturuyoruz.

Ve oluşturduğumuz kemeri resimdeki gibi yerleştiriyoruz.


Resimdeki gibi bıçakla çizikler atıyoruz.

Ve şeker hamurundan  küçük yuvarlaklarıda resimdeki gibi yapıştırıyoruz.
 Ve işte Sonuç..



18 Aralık 2011 Pazar

Nehir bu haftasonu evde neler yaptı neler..


Oyuncakları dişleyip durmalar.....

Anneye ciciler yaparken yardım etmeler.....

Baba ders çalışırken defterini karalamalar......

Ayna karşısında şımarmalar....



Birde kısa bi pazar turu...  Amaa
( Bu soğukta  kendini yerlere atıp durdu  inşallah hasta olmaz....)
Gerçi daha iki gece önce ilk defa ateşi  38i buldu, yanakları kıpkırmızı oldu , ama keyfi hiç bozulmadı güzel kızımın. Komşumuz doktor teyzemiz saolsun. Kendi doktorumuzu aramamıza bile gerek kalmadan ilk ateş düşürücü şurubunuda biraz zorlada olsa içmiş oldu Nehircik. Neyseki sabaha hiç birşeyi kalmamıştı.

14 Aralık 2011 Çarşamba

İyiki Doğdun Müjüüü!!!


Belkide yıl oldu yalnız başıma evden  çıkmayalı... Müjde teyzenin  doğumgünü kutlaması için dışarı çıktım ilk kez sizsiz, sen ve baban annenanende o yüzden içim  rahat.. Dedenle o kadar çok oynamışsınki hiç aramamışsın beni, baban öyle diyordu aradığımda sizi. Bizde yemeğimizi  ve pastamızı yedik, sonrada birşeyler içmeye gittik. Dayın ve Yavuz Amcanla eski günleri andık. Bundan 10 sene öncede beraber dışarı çıkar eğlenirdik. Yazın  Kuşadasında, İzmirde, İstanbulda, konserde, yılbaşında hep beraberdik. Bundan belkide 15 sene  sonrada bilmem sen takılırmısın bize ama seninlede çıkıcaz öyle konuştuk aramızda Yavuzla...


Müjde teyzesii iyiki doğdunn. Bizim sevdiğimiz kadar Nehirde çok sevicek seni eminim. İkimizde kocamaann öpüyoruz seni....




Sana iyiki doğdun alkışları yolluyoruz ...

13 Aralık 2011 Salı